5 db tojás
1,1 l tej
10 ek cukor
1 csapott ek liszt
2 cs vanilia cukor
5 dkg mazsola.
1. A tojások fehérjét és sárgáját kettéválasztom, a fehérjét nagyobb tálba, a sárgát kisebbe teszem.
2. A tojás fehérjét csipet sóval felverem félig. Amikor már elég habos, folyamatos habverés közben elkezdem hozzá kanalanként adagolni a cukrot, összesen 5 kanállal. Nagyon kemény habbá verem.
3. A tojás sárgáját 3 ek cukorral és a liszttel jól kikeverem.
4. Egy liter tejet egy mélyebb lábasban elkezdem forralni, közben belerakom a vaniliás cukrot és 2 ek cukorral, elkeverem, majd felforralom.
4. Lejjebb veszem a lángot, és egyenként elkezdem belekanalazni a tetejére a habot. Egyszerre csak 3-at rakok bele. Láthatóan hamar el kezd megduzzadni, majd ha jó magas lett a hab, akkor finoman megfordítom, hogy a másik oldala is megpárolódjon. Amikor kész (ez nem több, amint fél perc), kiveszem egy lukacsos lapátkával, és egy jó mély tálba rakom. Megszórom a habokat mazsolával. Addig folytatom ezt, amíg a felvert tojásfehérjés hab el nem fogy.
4. Lehúzom a lábast a tűzről, várok egy-két percet, hogy a tej kissé lejjebb hűljön. A tojássárgájás elegybe beletöltök apránként 1 dl tejet, közben folyton kevergetem. Hozzáöntöm a forró tejhez, amiben a habot párolta, majd visszateszem a tűzre, és folytonos keverés mellett felforralom. A tűzről levéve ráöntöm a tálban lévő habokra.
Jó hűvösre rakom, hogy alaposan lehűljön.
Hidegen tálalom.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.