Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Nehéz » Ludaskása

felvitel dátuma: 2015-10-19 16:22:47       mai nézettség: 3       nézettség: 2477
részletes recept
Ludaskása
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
70  dkg liba hús
25 dkg sárgarépa 
20 dkg fehérrépa 
10 dkg zeller 
2 kis fej vöröshagyma 
1 kis csokor  petrezselyem 
 1 kis csokor zeller zöld

1 db  pritamin paprika

1 marék zöldborsó

1 maréknyi csemege kukorica
bors 
 
50 dkg rizs 
Házi vegeta 
 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 210 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
A hideg vízben leöblített megtisztított aprólékot vagy bármilyen liba húst öntsük  fel  másfél liter hideg vízzel, adjuk  hozzá a megtisztított sárga- és fehérrépát, a zellert, , tegyük bele egészben a meghámozott vöröshagymákat, adjuk  hozzá egy-egy csokor petrezselymet, és zeller zöldet, pritamin paprikát néhány szem feketeborsot, sót,házi vegetát  s lassú tűzre tegyük  fel főni. Amikor ez a húsleves már kész (minden puha benne) tegyük  félre, szedjük  le a zsírját, szedjük  ki belőle a zöldséget, a húsféléket, s a levet szűrjük  át.A leszűrt levesben szoktam pár perc alatt külön puhára főzni a borsót és a kukoricát .Ez csak az ízvilág és a kellemes látvány miatt ,de el is hagyhatóEz az idő körülbelül 3 óra  mire elkészül.
A húst csontozzuk  ki, s a belsőségekkel együtt vágjuk  kis kockákra, a sárga- és a fehérrépát, a zellert ugyancsak kockázzuk  felMajd szűrőkanállal kiszedve hozzáadjuk a borsót és kukoricát is.
A rizst folyóvízben, szűrőben mossuk  meg, és jól csurgassuk  le. A levesről leszedett zsír egy részét hevítsük  fel, forgassuk  bele a rizst, s addig kevergessük , amíg az nem válik üvegessé (opálossá). Ekkor öntsük  fel a forró húslevessel (legfeljebb kétannyi leves kell, mint amennyi a rizs térfogata volt). Ha a felforrt, vegyük egészen kicsire a tüzet, s fedő alatt pároljuk  a rizst. Amikor már félig megpuhult, akkor óvatosan keverjük  hozzá a zöldséget és a húsfélét, s azzal együtt pároljuk  készre.

Könnyű a dolgunk ha van maradék libahús levesünk

Ebben az esetben félkészre csinálom a rizst és úgy öntöm fel a húslevessel .

A többiben ugyanúgy járok el .

Egy ízletes finom egy tál ételt tudhatunk magunkénak .

étvágyat hozzá.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*