6 szelet diós-napraforgómagos kenyér
20 dkg zsírjában sült, hideg libamáj,
20 dkg jó minőségű, markáns ízű, pl. morbier sajt
2 ek balzsamecetkrém (recept lejjebb)
Só
A balzsamecetkrémhez:
300 g balzsamecet
300 g barna cukor
1 dl vörösbor
A balzsamecetkrémhez a hozzávalókat egy edényben forralni kezdjük, amíg besűrűsödik és szirupos állagú lesz. Kihűtjük, üvegbe töltjük, nagyon sokáig eláll.
A kenyérszeleteket keresztben félbevágjuk, megpirítjuk. Egyik felüket megkenjük kevés libazsírral, rájuk szeleteljük vékonyan a libamájat, megsózzuk. A sajtból szintén szeleteket vágunk, ráhalmozzuk a májakra. Forró grillsütőben ráolvasztjuk. Tálaláskor megcsorgatjuk balzsamecet-krémmel.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.