Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Vacsorára ajánlott ételek receptek » Lenmagos kelbimbólepénykék

felvitel dátuma: 2013-02-16 22:05:52       mai nézettség: 1       nézettség: 2989
részletes recept
Lenmagos kelbimbólepénykék
Hozzávalók 3 személyre:
  • 15 dkg kelbimbó
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál
  • 2 csipet bors
  • 1 evőkanál lenmag
  • 3-4 evőkanál olaj a sütéshez

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A kelbimbót lobogó, sós vízbe dobjuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük, lecsöpögtetjük.

Egy villával nem túl pépesre nyomkodjuk.

Beleszórjuk a lisztet, a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymákat, beleütjük a tojásokat és végül a lenmagot.

Alaposan átforgatjuk.

Egy serpenyőt felforrósítunk pár evőkanál olajjal, majd a masszából 1 púpos evőkanálnyit merünk a serpenyőbe és a kanál domború felével elsimítjuk.

Mindkét oldalukat 1,5-2 perc alatt megsütjük.

Sült virslivel kínáljuk.

Készíthetünk hozzá fokhagymás tejfölös mártogatóst is.

9 db lepényke lett belőle.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*