50 dkg bőrös füstölthús
30 dkg lencse
1 db nagyobb sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 púpos teáskanál pirospaprika
só, fehérbors izlés szerint
2 db babérlevél
1-2 evőkanál ecet (ki mennyire szereti ecetesen)
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
A füstölt bőrös húst nagyobb darabokra vágom, s kuktába rakom, felöntöm vízzel, hogy ellepje, s kb. 30 percig főzöm. Közben egy nagyobb lábosba rakok 1 evőkanálnyi étolajat, s az apróra összevágott vörös- hagymát megdinsztelem rajta, majd félre húzom. Rászórom a pirospaprika felét, elkeverem, majd a megtisztított és apróra összevágott fokhagymát, a sárgarépát, petrezselyem- gyökeret, paradicsomot összevágom, s belerakom a lábosba. Ha megpuhult a füstölthús, akkor kiveszem a kuktából, apró kockákra vágom, s beleszórom a lábosba. Ráöntöm a hús főzővizét, belerakom a vízben átmosott, megtisztított lencsét, babérlevelet és elkezdem főzni. Forrástól kb. 30 percig főzöm. Megkóstolom, hogy megpuhult-e a lencse és a zöldségek. Ha igen, akkor egy lábosba öntök 2 evőkanál étolajat, rászórom a lisztet, kevergetem, amíg elkezd színesedni, majd elzárom alatta a gázt. Öntök rá kb. 2 dl vizet, jól összekeverem, s a levesbe öntöm. Még kb. 8-10 percig főzöm, közben kevergetem, hogy csomómentes legyen a rántás. Beleöntöm az ecetet, s már el is készültünk a levessel.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.