Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Lencsefőzelék

felvitel dátuma: 2015-02-05 17:53:59       mai nézettség: 1       nézettség: 971
részletes recept
Lencsefőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
250 g. lencse,
2 fej hagyma (finomra aprítva)
2 gerezd fokhagyma,
néhány babérlevél,
1 kávéskanál mustár
kevés ecet,
1 kávéskanál cukor,
só, ízlés szerint.
a rántáshoz: 1 nagyobb kanál liszt, 
1 kanál zsír, 
kevés őrölt pirospaprika.
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatjuk vízben.
Sós, enyhén ecetes vízben, a babérlevelekkel feltesszük főni. Mikor a lencse kezd megpuhulni, zsíron elkészítjük a rántást, amihez csipetnyi pirospaprikát is adunk. A lencse levéből keveset kiveszünk, és csomómentesre keverjük vele a rántást. Hozzáadjuk a mustárt, és visszaöntjük a levesbe. Kevés cukrot adunk hozzá, annyit, hogy ne legyen eltúlozva. Kóstolás után, ha szükséges, még kiegyensúlyozhatjuk ételünk ízét. Ez mindenre vonatkozik! A sóval kompenzálhatjuk a cukrot, és fordítva. Az ecetet, kevés tejföl hozzákeverésével ellensúlyozhatjuk. A tejföl lágyíthatja az ízeket. Készíthetjük tejfölös, vagy tejszínes habarással is, a rántás helyett.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*