Piskóta tészta :
8db tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál víz
8 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
Krém :
500 ml Hulala tejszín
200 g Torta bevonó étcsoki
díszítés
25 db babapiskóta
Cukor fondant
A hozzávalókból piskótát sütünk, először kikeverem a tojás sárgáját a cukorral habosra, majd fokozatosan adagolom a lisztet és a vízet és a sütőport is belekeverem.
Külön felverem a rojás fehérjét és óvatosan a krémhez keverem.
Az így kapott piskóta tésztát 2 részre osztva külön sütöm meg 28x34 cm, tepsiben 20-25 perc alatt.
Ha kihűlt egyforma csíkokra én 9 cm –re felvágtam.
Elkészítem a krémet, a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a tejszínt kemény habbá felverjük és hozzákeverjük az olvadt kihült csokihoz .
Ezzel a finom krémmel a felvágott piskótákat megkenjük és szépen egymásra hajtogatva feltekerjük mindet egybe.
Összeállítása
Egy kerek tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, erre rakunk egy réteg csokikrémet,majd a közepére állítom a feltekert krémmel megkent piskótát. Ezt a piskótát még körbe rakom babapiskótával úgy hogy a belső felét bekenem a csokis krémmel.
Egy picit beraktam a hűtőbe 1-2 órára.
Ezután elkészítettem a fondant a tetejére.
Leírása receptje itt.
http://www.receptlap.hu/recept/fondant_keszitese_az_en_kis_figuraim__11499
Majd elkészítem a tetejét kinyújtom és méretre szépen levágom .
A figurákkal díszítettem és a rózsákkal
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.