Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Könnyű » Lecsós tarja

felvitel dátuma: 2015-07-18 08:49:36       mai nézettség: 1       nézettség: 1202
részletes recept
Lecsós tarja
Hozzávalók 1 személyre:
1 kg. sertéstarja szeletelve,
3 db. paprika,  (lecsó, kápia, kaliforniai, minél színesebb, annál szebb)
2 kisebb fej hagyma,
néhány gerezd fokhagyma, pépesítve, enyhén megsózva, majd olajban elkeverve,
2 db. közepes paradicsom,
1 dl. száraz fehérbor,
só, frissen őrölt bors, 
kevés olíva olaj.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A tarjaszeleteket előző este előkészítjük. Sózzuk, borsozzuk, pépesített fokhagymával a szeleteket mindkét oldalán megkenjük. (a fokhagyma illóolaja olajban oldódik, így egyenletesen ízesíti a húst)
A húst grillen, roston, vagy serpenyőben megsütjük.
Elkészítjük a lecsós ragut a következőképpen. A hagymát, a paprikát karikákra vágjuk, a paradicsomot a lehető legapróbbra daraboljuk. Kevés olíva olajon megdinszteljük a hagymát, megsózzuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot. (minél apróbbra vágjuk a paradicsomot, annál kevésbé marad a raguban a paradicsom felpöndörödött héja, ami nem emészthető, ráadásul nem is szép látvány
Kevés bort öntünk hozzá, és a paprika is mehet a lecsóba! Összefőzzük addig, míg a ragu enyhén besűrűsödik, de a hozzávalók még roppanós állagúak maradtak. A legvégén borsot őrlünk rá.
A lecsókat én úgy szeretem, ha kóstolásnál becsukott szemmel is meg tudom különböztetni a hozzávalókat benne.
A roston sült húst a lecsóval együtt tálaljuk. 
Ajánlott köretek a rizs, és a krumplipüré.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*