1 cs. lazacfilé, (250 g.)
1 citrom,
1 kisebb csili,
1 dl. balzsamecet,
1 cs. saláta mix, (170 g.)
7 gerezd fokhagyma,
3 ek. olíva olaj,
1 dl. szénsavas ásványvíz,
1/2 kk. őrölt pirospaprika,
só, őrölt bors,
csipet cukor,
1 ek. tárkonyecet.
5 gerezd zúzott, sózott fokhagymából, 1 evőkanál olíva olajból, 1 dl. szénsavas ásványvízből, ½ kávéskanál őrölt paprikából muzsdélyt készítek, és hűtőbe teszem.
A halszeleteket kiolvasztom, majd egy citrom levével, kevés sóval, bedörzsölve azt is a hűtőbe rakom.
Elkészítem a balzsamecet redukciót, amit 1 dl. balzsamecet , és 1 mokkáskanál cukor forralásával végzek, állandó kavargatás mellett, úgy, hogy a térfogata kb. harmadrészére csökkenve besűrűsödjön.
Több órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-4 percig sütöm. Az olajba 2 gerezd zúzott fokhagymát, és szeletelt mag nélküli csilit is teszek. A hal akkor sül meg, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga. Papírtörlőre szedve, leitatom, és melegen tálalom, a balzsamecet redukción. Tetejére kevés sót, és friss borsot őrlök.
A saláta keveréket az elkészített muzsdéllyal, és kevés tárkonyecettel öntöm meg, valamint újhagyma karikákat vágok rá.
Két személy részére, gyertyafényes vacsorának ajánlom!
Erről is találhatsz saját oldalamon bejegyzést:
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/06/lazac-steak-balzsamecet-redukcioval.html
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.