Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / hal recept » Lazac steak balzsamecet redukción, salátával

felvitel dátuma: 2013-06-25 18:06:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1869
részletes recept
Lazac steak balzsamecet redukción, salátával
Hozzávalók 2 személyre:

1 cs. lazacfilé, (250 g.)

1 citrom,

1 kisebb csili,

1 dl. balzsamecet,

1 cs. saláta mix, (170 g.)

7 gerezd fokhagyma,

3 ek. olíva olaj,

1 dl. szénsavas ásványvíz,

1/2 kk. őrölt pirospaprika,

, őrölt bors,

csipet cukor,

1 ek. tárkonyecet.

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

5 gerezd zúzott, sózott fokhagymából, 1 evőkanál olíva olajból, 1 dl. szénsavas ásványvízből, ½ kávéskanál őrölt paprikából muzsdélyt készítek, és hűtőbe teszem.

A halszeleteket kiolvasztom, majd egy citrom levével, kevés sóval, bedörzsölve azt is a hűtőbe rakom.

Elkészítem a balzsamecet redukciót, amit 1 dl. balzsamecet , és 1 mokkáskanál cukor forralásával végzek, állandó kavargatás mellett, úgy, hogy a térfogata kb. harmadrészére csökkenve besűrűsödjön.

Több órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-4 percig sütöm. Az olajba 2 gerezd zúzott fokhagymát, és szeletelt mag nélküli csilit is teszek. A hal akkor sül meg, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga. Papírtörlőre szedve, leitatom, és melegen tálalom, a balzsamecet redukción. Tetejére kevés sót, és friss borsot őrlök.

A saláta keveréket az elkészített muzsdéllyal, és kevés tárkonyecettel öntöm meg, valamint újhagyma karikákat vágok .

Két személy részére, gyertyafényes vacsorának ajánlom!

Erről is találhatsz saját oldalamon bejegyzést:

http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/06/lazac-steak-balzsamecet-redukcioval.html

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*