10 szem nagyobb krumpli,
kis csokor újhagyma, zöldjével együtt,
néhány petrezselyem, és kevés lestyán, zöld levele,
1 ek olíva olaj,
1 ek. almaecet,
1 dl száraz fehérbor (elhagyható, vízzel helyettesíthető)
kevés só, őrölt bors, fokhagymapor
A recept nevén, máris módosítok. Pontosan, krumplisaláta újhagymával, petrezselyem, lestyán levelekkel, száraz fehérborral.
Ez a teljes neve az ételnek, de a következő leírásból úgyis kiderül.
A krumplit héjában, sós vízben feltettem főni. Addig felszeltem a további hozzávalókat. Az újhagymát vékony karikákra, a petrezselyem, a lestyán zöldjét, nem túl apróra vágtam. Kevés sót tettem rá, majd összeforgattam. Közben, a krumpli is megfőtt. Kihűlés után meghámoztam, karikára vágtam, majd hozzáöntöttem kevés száraz fehérbort, almaecetet, olíva olajat, és összekevertem a zöldekkel. Fokhagymaport szórtam rá, (ezt, én készítettem a múlt nyáron) őrölt borssal, és még egy kis sóval beállítottam a végleges ízt. Nem biztos, hogy holnap, nem kell kicsit utána sózni, mert a krumpli szívja magába a sót.
Mivel erről is született blogbejegyzés, itt azt is megnézhetitek:
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/04/krumplisalata-ujhagymaval-lestyannal.html
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.