70 dkg liszt
1 egész tojás
2 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
1 dl tej
4 dl aludttej vagy fehér joghurt
20 dkg krumpli
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál étolaj
csipet só
Ízesítés:
Baracklekvár, porcukor
A meghámozott krumplit megfőzzük, leszűrjük és átpasszírozzuk.
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Az összes hozzávalóból lágy tésztát gyúrunk és kb 1 órát kelesztjük. Kelesztés után 1,5 - 2 cm vastagra sodorjuk és pogácsa szaggatóval szaggatjuk és még így is 15 percig hagyjuk pihenni.
Az olajat felforrósítjuk és sütjük a fánkokat úgy, hogy a tábláról levéve, felső felületével lefelé tesszük az olajba és egy mélyedést is nyomunk a közepébe (ide megy majd a lekvár). Aranybarnára sütjük, és papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki.
A fánkok közepébe lekvárt teszünk és meghintjük porcukorral.
Frissen a legfinomabb, de ha nem fogy el, másnap mikoróban felmelegítve is jó. Jó étvágyat.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.