Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Krumplis fánk

felvitel dátuma: 2013-10-30 17:21:06       mai nézettség: 1       nézettség: 1202
részletes recept
Krumplis fánk
Hozzávalók 6 személyre:

70 dkg liszt

1 egész tojás

2 evőkanál cukor

5 dkg élesztő

1 dl tej

4 dl aludttej vagy fehér joghurt

20 dkg krumpli

1 citrom reszelt héja

1 evőkanál étolaj

csipet

Ízesítés:

Baracklekvár, porcukor

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 5 perc

Elkészítés:

A meghámozott krumplit megfőzzük, leszűrjük és átpasszírozzuk.

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Az összes hozzávalóból lágy tésztát gyúrunk és kb 1 órát kelesztjük. Kelesztés után 1,5 - 2 cm vastagra sodorjuk és pogácsa szaggatóval szaggatjuk és még így is 15 percig hagyjuk pihenni.

Az olajat felforrósítjuk és sütjük a fánkokat úgy, hogy a tábláról levéve, felső felületével lefelé tesszük az olajba és egy mélyedést is nyomunk a közepébe (ide megy majd a lekvár). Aranybarnára sütjük, és papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki.

A fánkok közepébe lekvárt teszünk és meghintjük porcukorral.

Frissen a legfinomabb, de ha nem fogy el, másnap mikoróban felmelegítve is jó. Jó étvágyat.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*