Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Krumplis egytálak » Krumplifőzelék

felvitel dátuma: 2015-05-09 08:42:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1773
részletes recept
Krumplifőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya meghámozva és felszeletelve
néhány babérlevél
kevés
kevés őrölt bors
1 kávéskanál cukor
1 kanál almaecet
200 g. főzőtejszín vagy tejföl
1 kanál liszt vagy keményítő
csipetnyi majoránna és petrezselyemlevél
készíthető őrölt pirospaprikával is.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!
 
Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, a főző levéből keveset kivéve, hozzáadjuk tejszínt és lisztet vagy keményítőt teszünk, majd csomómentesre keverjük. A habarásba őrölt borsot és/vagy őrölt pirospaprikát is tehetünk.
 
A habarással együtt felfőzzük, pici cukrot adunk hozzá, valamint csipetnyi majoránnát, petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Sült hús, fasírt, virsli, főtt tojás is illik hozzá.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*