Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Köménymagleves

felvitel dátuma: 2014-07-15 12:16:30       mai nézettség: 3       nézettség: 1124
részletes recept
Köménymagleves
Hozzávalók 4 személyre:
1 kanál zsír,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál liszt,
1-2 csipetnyi fűszer
(, őrölt bors, pirospaprika, őrölt köménymag)
néhány babérlevél,
kevés friss petrezselyem.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A legegyszerűbben elkészíthető levesek egyike. Ez egy rántott alapleves, ami több levesnek, például a csorgatott tojásleves alapja is.
A zsírt felforrósítom, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megpirítom, majd a lisztet hozzáadva kis lángon, zsemleszínű rántást készítek. A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett (vigyázva le ne égjen) őrölt pirospaprikát adok hozzá. Tovább keverem, és annyi vizet teszek hozzá, amennyit szeretnék. Ha sűrűbbre szeretném csinálni a levest kevesebbet, ha lazábbra, akkor többet. Megfűszerezem, kevés babérlevelet adok hozzá, és felforralom. Kész is a leves. Lehet pirított kenyérkockákkal, vagy kiflivel tálalni, de állandó keverés mellett lazán felvert tojást is belecsorgatni. Adható hozzá buggyantott tojás is.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*