Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Könnyű » Kolbászos zellerkrémleves

felvitel dátuma: 2025-01-06 15:38:16       mai nézettség: 1       nézettség: 92
részletes recept
Kolbászos zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg zeller

30 dkg burgonya

20 dkg lángolt kolbász

őrölt fehér bors

2 dl főzőtejszín vagy natúr tejszínes sajtkrém

zellerlevél

3 dkg vaj

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A zellert és a burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, egy fazékba rakjuk, 1 liter vízzel felöntjük és felforraljuk. A kolbász 2/3-át, miután a héját lehúztuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a leveshez. Kissé megsózzuk, borsozzuk, kis lángon kb. 20 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük a kolbásszal együtt. Hozzáadjuk a főzőtejszínt vagy sajtkrémet, felforrósítjuk, az apróra vágott zellerlevéllel fűszerezzük, ha szükséges, még megsózzuk. A maradék kolbászt vékony karikára vágjuk, és a vaj egy részén megpirítjuk. A tűzről levéve a levest, beletesszük a vajat, jól elkeverjük. Tálaláskor a pirított kolbászkarikákat a levesre tesszük. 

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*