20 dkg zeller
30 dkg burgonya
20 dkg lángolt kolbász
só
őrölt fehér bors
2 dl főzőtejszín vagy natúr tejszínes sajtkrém
zellerlevél
3 dkg vaj
A zellert és a burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, egy fazékba rakjuk, 1 liter vízzel felöntjük és felforraljuk. A kolbász 2/3-át, miután a héját lehúztuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a leveshez. Kissé megsózzuk, borsozzuk, kis lángon kb. 20 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük a kolbásszal együtt. Hozzáadjuk a főzőtejszínt vagy sajtkrémet, felforrósítjuk, az apróra vágott zellerlevéllel fűszerezzük, ha szükséges, még megsózzuk. A maradék kolbászt vékony karikára vágjuk, és a vaj egy részén megpirítjuk. A tűzről levéve a levest, beletesszük a vajat, jól elkeverjük. Tálaláskor a pirított kolbászkarikákat a levesre tesszük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.