Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Könnyű » Kolbászos túrós pogácsa

felvitel dátuma: 2014-11-30 09:52:28       mai nézettség: 3       nézettség: 1472
részletes recept
Kolbászos túrós pogácsa
Hozzávalók 8 személyre:
900 g. bl55-ös finomliszt,
2 csomag porélesztő,
250 g. tehéntúró,
200 g. házi szárazkolbász,
1 dl. rozmaringos olíva olaj (lehet fűszer nélküli is)
150 g. vaj,
3 kanál tejföl,
kevés só,
2 db tojás + 1 a tetejére kenéshez,
1 fej lila hagyma,
1 - 1,5 dl víz
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A lilahagymát a lehető legapróbbra, a kolbászt nagyon kis kockákra vágom, a túrót szétmorzsolom, és összekeverem a lisztet, a porélesztőt, a fűszerolajat, a sót, a túrót, a kolbászt, a lilahagymát a tojással. Összemorzsolom a vajjal, kevés vízzel, majd jól összedolgozom. Lehet géppel is, de én kézzel 10 percig dagasztottam. 30 percig kelesztettem meleg helyen, majd nyújtódeszkán kilapogattam. Lehet nyújtani is, de én csak kézzel 1 cm körüli vastagságúra szétnyomkodtam. Kisebb lisztezett pogácsaszaggatóval kivagdostam, majd felvert, enyhén sós tojással, ujjbeggyel megkentem. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített, kb. 200°-os sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.

Mi9nt minden recepterm, ez is szerepel blogoldalamon, más információkkal együtt.. A mellékelt linken megnézheted.

Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2014/11/kolbaszos-turos-pogacsa.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*