Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / töltött étel receptek » Kolbásszal töltött karaj

felvitel dátuma: 2015-01-07 16:30:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1442
részletes recept
Kolbásszal töltött karaj
Hozzávalók 8 személyre:
1 kiló körüli csont nélküli karaj,
1 szál lángolt kolbász, (bőre lehúzva, 1-2 óráig fagyasztva)
Nagy szemű , frissem őrölt bors, mustár, esetleg kevés chilipehely.
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:
A karajba hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk. (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt) ha kicsit lefagyasztott kolbászt használunk, könnyebb beledugni, nem kell gyömöszölni. Ha száraz füstölt kolbászt használunk, azzal ugyanúgy tudunk bánni. ha puha a kolbász, nagyon nehéz beleerőltetni a húsba
Ha disznóvágáskor sikerült megtölteni a kolbásztöltő csövén, úgy jársz a legjobban. A megtöltött karajt durva szemű sóval, frissen őrölt borssal minden oldalán megszórod, majd mustárral mindenhol megkened, ezzel a sót, és a borsot is eloszlatod rajta. Szórhatsz rá kevés chilipelyhet is. Kevés olajon, tepsiben, vagy sütőtálban fólia alatt 50-60 perc alatt sül meg 180 fokon. A sütés végén rövid ideig fólia nélkül is sütjük, de vigyázzunk ne száradjon ki túlzottan.
Szeletelés előtt tanácsos jól kihűteni, de nem fagyasztani!
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*