Hozzávalók 30x25 cm-es tepsihez:
35 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 tojás
10 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
3 evőkanál méz
2 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
A csokimáz hozzávalói:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1,5 dl tej
3 evőkanál kakaópor
20 dkg kókuszreszelék a végén a csokis kocka
beleforgatásához.
A sütőt előmelegítjük, majd a tepsit kivajazzuk, s liszttel megszórjuk.
A 2féle cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a 2 tojást, a tejet, s
a végén pedig a lisztet és a sütőport.
Ha jól elkevertük a tésztát, akkor beleöntjük a kikent
tepsibe, s a tetejét szépen eligazgatjuk, s a sütőbe rakjuk kb. 40 percre. Félidőben kivesszük
a tepsit, s a belső oldalát tesszük kívülre, hogy egyformán megsüljön a tésztánk.
Ha letelt a 40 perc, akkor kivesszük a sütit, fogvályó segítségével megnézzük, ha már nem
ragad a belseje, akkor elzárjuk a gázt, s 10-15 percet hagyjuk, hogy hűljön. Utána a tepsiben
felkockázzuk.
Nekem ebből a mennyiségből 7x4 = 28 db kocka lett.
Utána elkészítjük a csokimázat.
A vajat lábosban megmelegítjük, majd hozzákeverjük a
porcukrot, a kakaóport és a tejet is.
Ha már egynemű, folyós állagú lett, akkor el is zárjuk
alatta gázt, nem kell hogy forrjon.
Utána kikészítünk 2 db nagyobb lapostányért, vagy tálat, s a tésztakockákat egyesével
villa segítségével belemártogatjuk a csokimázba, majd a kókuszreszelékbe, s tányérokra
rendezzük.
Arra azért vigyázzunk, hogy ne érjenek egymáshoz, s hűtőbe rakjuk egy
éjszakára.
Másnap már ehetjük is.
Ha műanyag fedeles tálba tesszük, hűtőben 1-2 hétig eltartható.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.