mézes lapok :
40 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg olvasztott vaj
10 dkg olvasztott méz
1 kiskanál szódabikarbóna
fahéj
piskóta:
5 tojás
15 dkg cukor
5 EK langyos víz
20 dkg liszt
1 sütőpor
krém:
6 dl tej
2 csomag csokis puding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
máz:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 EK tej
A mézes lapok hozzávalóit összegyúrjuk és fél órát pihentetjük. Kétfelé osztjuk, kisodorjuk és a 2 lapot megsütjük.
A piskóta hozzávalóit kikeverjük és megsütjük. Ha kihűlt a piskótalap, hosszában 5 csíkra vágjuk.
A tejben megfőzzük a a 2 csomag pudingot, majd ha kihűlt hozzákeverjük a habosra kikevert cukros vajjal.
A kihűlt mézes lapot megkenjük krémmel, rárakjuk a hosszában elvágott piskótát úgy, hogy egy ujjnyi hely maradjon köztük. Az üres csíkokat megkenjük krémmel, majd a csíkok tetejét is megkenjük. A 2. mézes lapot megkenjük lekvárral és a megkent felével lefelé rátesszük a krémes piskótára.
Tetejét bevonjuk csokimázzal. A cukrot a porcukorral és a tejjel és 2 EK kakaóval gőz fölött besűrítjük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.