Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Ebédre ajánlott étel receptek » Klasszikus paradicsomleves betűtésztával.

felvitel dátuma: 2015-07-19 07:52:51       mai nézettség: 1       nézettség: 1084
részletes recept
Klasszikus paradicsomleves betűtésztával.
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 liter paradicsomszósz, (papírdobozos)
2 dl. víz,
1 doboz hámozott paradicsom konzerv,  (400 g.) apróra darabolva
1 kis fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
3 szál szárzeller,  (halványító zeller
ha nincs szárzellered 1/2 zellergumó
2 evőkanál olíva olaj,
2 evőkanál liszt,
kevés só, 
cukor, vagy édesítőszer ízlés szerint,
1 marék betűtészta,
néhány levél bazsalikom.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
Gyerekkorom menzájának felejthetetlen étele volt a paradicsomleves, betűtésztával. De ki ne emlékezne ?
 
A következőképpen készítem: Olíva olajon zsemle színű rántást készítek a lisztből, vigyázva, hogy ne égjen meg. Felöntöm kb. 2 dl. vízzel, és hozzáöntöm a közepesen sűrű papírdobozos paradicsomszószt is. A rántással együtt, így kellően sűrű lesz levesünk. A megtisztított hagymát félbevágva a levesbe teszem. A hámozott paradicsomokat apróra vágom, a szárzellert is felaprítom, a fokhagymagerezdet szétnyomom. Szárzeller helyett tehetsz a levesbe 1/2 zellergumót, amit a végén kiveszel a levesből. A felaprított bazsalikomot is a levesbe teszem. 15 - 20 percig fedő alatt főzöm, majd 1 marék, de ízlés szerinti mennyiségű betűtésztát teszek a levesbe. A betűtészta gyorsan megfő, így hamar tálalható a leves. Tálalás előtt, a félbevágott hagymát kiemelem a fazékból.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*