Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu
A csirkemellet ledaráljuk és sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókat hengergetünk belőle. (Eredeti recept szerint 30 db-ot, nekem csak 25 lett belőle.)
A sajtot egy tálkába reszeljük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, az előzőleg apróra vágott, friss petrezselyemlevelet és sót. Jól összedolgozzuk, és apró golyókat formázunk belőle.
A húsgolyót ellapítjuk, egy apró sajtgolyót teszünk a közepébe és csinos gombóccá sodorjuk.
Három tálkát készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát rakjuk.
A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött golyókat.
Egy magasabb edényben olajat forrósítunk, ami a golyókat ellepi és közepestől picit kisebb lángon kb. 7-9 perc alatt szép barnára sütjük őket.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Azonnal, melegen tálaljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.