Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Kelkáposztafőzelék (Gluténmentesen is)

felvitel dátuma: 2024-09-23 10:44:51       mai nézettség: 1       nézettség: 117
részletes recept
Kelkáposztafőzelék (Gluténmentesen is)
Hozzávalók 5 személyre:

1 db közepes fej kelkáposzta

6 gerezd fokhagyma

4 db nagyobb burgonya

1 ek ételízesítő (házi, sós)

1 tk fűszerpaprika vagy paprikakrém

1 tk köménymag

1 tk morzsolt majoránna

1 kk őrölt fekete bors 4 ek napraforgóolaj vagy zsír

2 ek liszt (gluténmentesen: rizsliszt)

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Először a rántást készítjük el. A zsiradékot egy lábosban felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, világos rántást készítünk, a végén hozzákeverjük a fűszerpaprikát vagy paprikakrémet, és hagyjuk kihűlni. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, kisebb darabokra aprítjuk, a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük vagy lereszeljük.Egy nagyobb lábasba tesszük, ráöntünk kb. 6 dl vizet, éppen, hogy ellepje, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsot, köménymagot, majoránnát, és fedő alatt puhára pároljuk. A végén egy kevés meleg vízzel csomómentesre keverjüka rántást, hozzáadjuk a káposztához, és felforralva besűrítjük. Tálalhatjuk pörkölttel, sült hússal vagy fasírozottal.

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*