1 db közepes fej kelkáposzta
6 gerezd fokhagyma
4 db nagyobb burgonya
1 ek ételízesítő (házi, sós)
1 tk fűszerpaprika vagy paprikakrém
1 tk köménymag
1 tk morzsolt majoránna
1 kk őrölt fekete bors 4 ek napraforgóolaj vagy zsír
2 ek liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
Először a rántást készítjük el. A zsiradékot egy lábosban felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, világos rántást készítünk, a végén hozzákeverjük a fűszerpaprikát vagy paprikakrémet, és hagyjuk kihűlni. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, kisebb darabokra aprítjuk, a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük vagy lereszeljük.Egy nagyobb lábasba tesszük, ráöntünk kb. 6 dl vizet, éppen, hogy ellepje, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsot, köménymagot, majoránnát, és fedő alatt puhára pároljuk. A végén egy kevés meleg vízzel csomómentesre keverjüka rántást, hozzáadjuk a káposztához, és felforralva besűrítjük. Tálalhatjuk pörkölttel, sült hússal vagy fasírozottal.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.