0,50 kg kelkáposzta
20 dkg kurmpli
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 csipett őrölt kömény
1 teáskanál só
3 evőkanál étolaj (a rántáshoz)
3 evőkanál liszt (a rántáshoz)
A kelkáposztát megtisztítom, a vastag szárrészt levágom, majd csap alatt átmosom. Utána
kockákra vágom. A krumplit megpucolom, majd apró kockákra vágom, s berakom egy
lábosba a kelkáposztát és a krumplit is. Felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje, rászórom a sót, a
köménymagot, s forrásig nagylángom hagyom. Majd ha felfor, akkor lerakom takarékra, ráteszem a
fedőt, s kb. 20 percig főzöm. Közben néha megkeverem, s megnézem, hogy mennyire puhult meg a
krumpli, mivel a kelkáposzta az nagyon hamar megpuhul, a krumplit kell leellenőrizni.
Közben az étolajat és a lisztet belerakjuk egy edénybe, s világos rántást készítünk belőle.
Ha elkészült, elzárjuk alatta a gázt, s fokhagymanyomón összetörjük a fokhagymát, majd
belerakjuk a rántásba, s jól elkeverjük.
Ha már megpuhult a krumpli, akkor a főzőléből öntünk kb. 2 dl-t a rántásra, s jól elkeverjük,
majd az egészet a kelkáposztára öntjük. Addig keverjük, míg csomómentes lesz, s még
forraljuk kb. jó 5 percet, közben kevergetjük, hogy le ne égjen.
Megkóstoljuk, ha elég sós, akkor el is készültünk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.