Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Kelkáposztafőzelék

felvitel dátuma: 2019-01-18 15:58:23       mai nézettség: 1       nézettség: 1167
részletes recept
Kelkáposztafőzelék
Hozzávalók 5 személyre:
0,50 kg kelkáposzta 
20 dkg kurmpli
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 csipett őrölt kömény 
1 teáskanál só 
3 evőkanál étolaj (a rántáshoz)
3 evőkanál liszt (a rántáshoz)



        
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

A kelkáposztát megtisztítom, a vastag szárrészt levágom, majd csap alatt átmosom. Utána 
kockákra vágom. A krumplit megpucolom, majd apró kockákra vágom, s berakom egy 
lábosba a kelkáposztát és a krumplit is. Felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje, rászórom a sót, a 
köménymagot, s forrásig nagylángom hagyom. Majd ha felfor, akkor lerakom takarékra, ráteszem a 
fedőt, s kb. 20 percig főzöm. Közben néha megkeverem, s megnézem, hogy mennyire puhult meg a 
krumpli, mivel a kelkáposzta az nagyon hamar megpuhul, a krumplit kell leellenőrizni. 
Közben az étolajat és a lisztet belerakjuk egy edénybe, s világos rántást készítünk belőle. 
Ha elkészült, elzárjuk alatta a gázt, s fokhagymanyomón összetörjük a fokhagymát, majd
belerakjuk a rántásba, s jól elkeverjük. 

Ha már megpuhult a krumpli, akkor a főzőléből öntünk kb. 2 dl-t a rántásra, s jól elkeverjük, 
majd az egészet a kelkáposztára öntjük. Addig keverjük, míg csomómentes lesz, s még 
forraljuk kb. jó 5 percet, közben kevergetjük, hogy le ne égjen. 

Megkóstoljuk, ha elég sós, akkor el is készültünk.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/281_Kelkaposztafozelek.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*