Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / töltött étel receptek » Kelbimbóval töltött csirkerolád

felvitel dátuma: 2013-02-20 10:21:27       mai nézettség: 2       nézettség: 3546
részletes recept
Kelbimbóval töltött csirkerolád
Hozzávalók 2 személyre:
  • 4 szelet csirkemell filé
  • Kb 10 dkg kelbimbó
  • 1 tk
  • 0,5 tk bors
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 4 fogpiszka
  • Kevéske olaj
  • 3 dkg sajt

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 35 perc

Főzési idő: 7 perc
Elkészítés:

A kelbimbót sós vízben puhára főzzük.

Hagyjuk lecsöpögni.

A melleket alaposan megtisztítjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és meghintjük a fokhagyma granulátummal.

A kiterített hús keskenyebb oldalára sorba rakunk pár szem kelbimbót, majd szorosan feltekerjük, fogpiszkával megtűzzük.

A húsokat kevéske olajjal bélelt tepsibe fektetjük, pici vizet öntünk melléjük és alufóliával letakarva 200 fokon 30 percig sütjük.

A sütési idő leteltével a fóliát levéve a tekercsekre halmozzuk a lereszelt sajtot, majd visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt meg nem barnul.

A maradék kelbimbót fokhagymás tejföllel meglocsolva a körettel kínálhatjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*