Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Könnyű » Kelbimbó leves

felvitel dátuma: 2015-02-13 14:00:36       mai nézettség: 2       nézettség: 1015
részletes recept
Kelbimbó leves
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg mirelit kelbimbó
kb. 1 liter leves alaplé, vagy 2 leveskocka, és víz
, frissen őrölt bors
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma,
kevés majoránna
kevés friss petrezselyem zöld,
kevés olíva olaj
 
a habaráshoz:
 
1 kis pohár tejföl,
1  ek. liszt
 
a galuskához:
 
1 tojás
3 ek. liszt,
kevés víz,
csipet só.
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A kelbimbót kevés olíva olajon megpároljuk, (ne engedjük fel nagyon!) Hozzáreszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük alaplével, vagy vízzel, és belemorzsoljuk a leveskockákat. Sózzuk, borsozzuk
Keveset kiveszünk a levesléből, elkeverjük a tejföllel, és a  liszttel. Kikavarjuk a galuskát, majd vágódeszkáról késsel a levesbe szaggatjuk. A galuska hozzáadása után visszaöntjük a habarást, és hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket
Készíthetjük habarás, és galuska nélkül, ételízesítővel sokkal egyszerűbben is. A galuska helyett levestésztát is adhatunk hozzá.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*