A leveshez:
1 nagyobb karalábé
2 sárgarépa
kevés vöröshagyma
4 dkg vaj
liszt
őrölt paprika
só
1 leveskocka
A galuskához:
2 dkg olvasztott vaj
5 dkg liszt
1 tojás
A karalábét felkockázom, a sárgarépát karikára. a hagymát apróra vágom.
A vajat megolvasztom, a zöldségeket megpárolom. Amikor kezdi elfőni a levét, lisztet és őrölt paprikát szórok rá, megkeverem, majd vízzel felengedem. Sózom, majd ha forrni kezd, beleteszem a húsleveskockát is.
Amíg fő, elkészítem a galuskát. Mikor a zöldségek megfőttek, kiskanállal beleszaggatom a galuskát.
Tálaláskor megszórom egy kis petrezselyemzölddel.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.