Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Könnyű » Karalábéleves, karamellizált karalábékockákkal

felvitel dátuma: 2015-07-13 12:00:42       mai nézettség: 1       nézettség: 962
részletes recept
Karalábéleves, karamellizált karalábékockákkal
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy fej karalábé,
5 dkg. vaj, kevés olíva olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
kevés petrezselyem zöld,
200 g. főzőtejszín,
csipetnyi , kevés frissen őrölt bors,
1 kávéskanál szorbit (cukor)
fél liter csont, vagy zöldségleves alaplé.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:
A karalábét kockára, vagy hasábra vágjuk, kevés olíva olajon megpirítjuk, (karamellizáljuk) egy serpenyőben
Fazékban, az aprított hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük kevés olaj, és a vaj keverékén. Hozzáadjuk a pirított karalábé nagyobb részét. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd felöntjük leves alaplével. Sóval, kevés szorbittal ízesítjük. Addig főzzük, míg a karalábédarabok nem főnek szét, kockákban maradnak. A lét vízzel pótoljuk.  Keveset kiveszünk a főzőléből, elkeverjük tejszínnel, és visszaöntjük a levesbe. Apróra vágott petrezselyem zöldet, és pici lestyánt adunk hozzá, és friss borsot őrlünk a levesbe.
Készíthetjük úgy is, hogy a tejszín hozzáadása előtt  összeturmixoljuk a levest, és krémleves lesz a végeredmény. Tálalás előtt a megmaradt, karamellizált karalábéval, és kevés petrezselyem zölddel szórjuk meg a leves tetejét.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/07/karalabeleves-karamellizalt.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*