Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Könnyű » Karalábéleves, karalábé krémleves, magyaros karalá

felvitel dátuma: 2015-02-13 11:18:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1101
részletes recept
Karalábéleves, karalábé krémleves, magyaros karalá
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy fej karalábé,
5 dkg vaj, kevés olíva olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
kevés kakukkfű
csipetnyi lestyán,
kevés petrezselyem zöld,
200 g. főzőtejszín,
csipetnyi só,
1 kévés kanál cukor, vagy cukorpótló.
fél liter leves alaplé.
2 marék levestészta.
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:
Az aprított hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük az olaj, és a vaj keverékén. Hozzáadjuk az ízlés szerint darabolt karalábét. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd felöntjük leves alaplével. Sóval, kevés cukorral ízesítjük. Addig főzzük, míg a karalábédarabok nem főnek szét, kockákban maradnak. Keveset kiveszünk a főzőléből, elkeverjük tejszínnel, és visszaöntjük a levesbe. Az apróra vágott zöld fűszerekkel, és levestésztával együtt felforraljuk, és addig főzzük, míg a tészta is megfő
Készíthetjük úgy is, hogy a tejszín hozzáadása előtt  összeturmixoljuk a levest, és krémleves lesz a végeredmény, de úgy is csinálhatjuk, hogy a tejszínt elhagyjuk, és kevés őrölt pirospaprikát adunk levesünkhöz. Így Magyaros ízesítésű lesz levesünk.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*