2 db. karalábé kis kockákra vágva
3-4 db. sárgarépa karikára v. kockára vágva
1-2 db. fehérrépa karikára v. kockára vágva.
1 db. vöröshagyma apróra vágva
1 db. fokhagyma nagyon apróra vágva v. kipréselve
1 dl. tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
1 csokor petrezselyem apróra vágva
fél evőkanál cukor
só vagy Ízvarázs vagy leveskocka ízlésünk szerint (opcionális)
őrölt bors (opcionális)
levestészta (opcionális)
Egy leveses fazékban a vöröshagymát mgedinsztelem az olajban.
Beledobom a karalábét, répákat és a fokhagymát. Kicsit pirítom, majd fedő alatt saját levében párolom pár percig.
Felöntjük vízzel, annyival amennyi levest szeretnénk készíteni. Beletesszük a fűszereket és a petrezselyem felét.
Ha felforrt a leves megkóstoljuk elég sós-e, majd fedő alatt kis lángon lassan főzzük kb. 20-25 percet.
A tejfölt elkeverjük egy kis vízzel, majd a lisztet is belekeverjük. Ha csomómentes, a levesből kevés lét belemerünk, összekeverjük és lassan a leveshez adjuk.
Újra felforraljuk és beledobjuk a levestésztát. Pár perc után a petrezselymet is beledobjuk és lezárjuk a tüzet.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.