Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Könnyű » Karalábé leves habarva

felvitel dátuma: 2013-06-30 23:28:18       mai nézettség: 2       nézettség: 1641
részletes recept
Karalábé leves habarva
Hozzávalók 4 személyre:

2 db. karalábé kis kockákra vágva

3-4 db. sárgarépa karikára v. kockára vágva

1-2 db. fehérrépa karikára v. kockára vágva.

1 db. vöröshagyma apróra vágva

1 db. fokhagyma nagyon apróra vágva v. kipréselve

1 dl. tejföl

1 evőkanál liszt

1 evőkanál étolaj

1 csokor petrezselyem apróra vágva

fél evőkanál cukor

só vagy Ízvarázs vagy leveskocka ízlésünk szerint (opcionális)

őrölt bors (opcionális)

levestészta (opcionális)

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Egy leveses fazékban a vöröshagymát mgedinsztelem az olajban.

Beledobom a karalábét, répákat és a fokhagymát. Kicsit  pirítom, majd fedő alatt saját levében párolom pár percig.

Felöntjük vízzel, annyival amennyi levest szeretnénk készíteni. Beletesszük a fűszereket  és a petrezselyem felét.

Ha felforrt a leves megkóstoljuk elég sós-e, majd fedő alatt kis lángon lassan főzzük kb. 20-25 percet.

A tejfölt elkeverjük egy kis vízzel, majd a lisztet is belekeverjük. Ha csomómentes, a levesből kevés lét belemerünk, összekeverjük és lassan a leveshez adjuk.

Újra felforraljuk és beledobjuk a levestésztát. Pár perc után a petrezselymet is beledobjuk és lezárjuk a tüzet.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*