Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » Kapros-túrós lepény

felvitel dátuma: 2014-07-18 15:54:13       mai nézettség: 1       nézettség: 1047
részletes recept
Kapros-túrós lepény
Hozzávalók 4 személyre:

5 dkg olvasztott vaj
1 egész tojás
2 dl langyos tej
2 dkg élesztő kb. 1 ½ dl porcukros langyos tejben felfuttatva és annyi liszt, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk (kb. ½ kg, vagy 60 dkg).

A töltelékhez:

½ kg túró, 2 tojás, 1 kispohár tejföl, apróra vágott friss kapor, cukor ízlés szerint és mazsola,
1 csomag vaníliás cukor

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A töltelék elkészítése: A túrót villával összetörjük, ízesítjük cukorral, belekeverjük a mazsolát, a kaprot és a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Összeállítás:

A tésztát összeállítjuk, és a duplájára kelesztjük, ami kb. ½ óra.
Kinyújtjuk, sütőpapíros, vagy vajjal kikent tepsibe tesszük a tésztát kis peremet készítve a tepsi oldalához.
Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket.
A tejfölbe belekeverjük a két tojás sárgáját és kanállal egyenletesen elosztjuk a tölteléken.
Hideg sütőbe téve, a hőfokot 190-200 fokra emeljük és kb. 25-30 perc alatt szép ropogósra sütjük.
Ízlés szerint porcukorral megszórva, vagy anélkül tálaljuk.

Szakács: Kormi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*