5 dkg olvasztott vaj
1 egész tojás
2 dl langyos tej
2 dkg élesztő kb. 1 ½ dl porcukros langyos tejben felfuttatva és annyi liszt, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk (kb. ½ kg, vagy 60 dkg).
A töltelékhez:
½ kg túró, 2 tojás, 1 kispohár tejföl, apróra vágott friss kapor, cukor ízlés szerint és mazsola,
1 csomag vaníliás cukor
A töltelék elkészítése: A túrót villával összetörjük, ízesítjük cukorral, belekeverjük a mazsolát, a kaprot és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Összeállítás:
A tésztát összeállítjuk, és a duplájára kelesztjük, ami kb. ½ óra.
Kinyújtjuk, sütőpapíros, vagy vajjal kikent tepsibe tesszük a tésztát kis peremet készítve a tepsi oldalához.
Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket.
A tejfölbe belekeverjük a két tojás sárgáját és kanállal egyenletesen elosztjuk a tölteléken.
Hideg sütőbe téve, a hőfokot 190-200 fokra emeljük és kb. 25-30 perc alatt szép ropogósra sütjük.
Ízlés szerint porcukorral megszórva, vagy anélkül tálaljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.