Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Pizza étel receptek » Kapros-tejfölös kenyérlángos

felvitel dátuma: 2013-06-18 23:15:26       mai nézettség: 2       nézettség: 3617
részletes recept
Kapros-tejfölös kenyérlángos
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 kk
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl olaj
  • 1 ek morzsolt kapor

A szószhoz:

  • 3 dl tejföl
  • 1 csipet
  • 1 kk morzsolt kapor
  • 1 kk fokhagymakrém

A feltéthez:

  • 3 kis lilahagyma
  • 25 dkg füstölt-főtt tarja

Forma kikenéséhez:

  • 2 dkg margarin
  • 1 kk liszt
Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat, a kaporlevelet és alaposan kidagasztjuk. Akkor , ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.

Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.

 

A tejfölben elkeverjük a sót, kaporlevelet, fokhagymakrémet.

A lilahagymát megtisztítjuk.

A tarját apróra kockázzuk.

 

Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.

Megkenjük a tejfölös masszával.

Rákarikázzuk a lilahagymát.

Megszórjuk a tarja kockákkal.

 

200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütjük.

 

Melegen tálaljuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*