A tésztához:
A szószhoz:
A feltéthez:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat, a kaporlevelet és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.
Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
A tejfölben elkeverjük a sót, kaporlevelet, fokhagymakrémet.
A lilahagymát megtisztítjuk.
A tarját apróra kockázzuk.
Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
Megkenjük a tejfölös masszával.
Rákarikázzuk a lilahagymát.
Megszórjuk a tarja kockákkal.
200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütjük.
Melegen tálaljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.