Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / töltött étel receptek » Kapros túrókrémmel töltött karaj rántva

felvitel dátuma: 2013-03-01 10:17:05       mai nézettség: 1       nézettség: 5054
részletes recept
Kapros túrókrémmel töltött karaj rántva
Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 szelet karaj nagyobb
  • csipet
  • bors kevéske
  • 25 dkg túró
  • 1 csokor kapor friss vagy szárított
  • 2 evőkanál tejföl kb.: 0,8 dl
  • 0,5 kiskanál
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 7 dkg liszt

A sütéshez:

  • 0,5 liter olaj kb.

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

A húst alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk, besózzuk és meghintjük kevéske borssal.

Elkészítjük a tölteléket. A kaprot alaposan megmossuk, és apróra vágjuk, a túrót egy villa segítségével jól összetörjük. Beleszórjuk a kaprot, a fél kávéskanál sót, majd belekanalazzuk a tejfölt és összeforgatjuk.

A karajszeleteket kiterítjük és egyenlően elosztjuk rajtuk a tölteléket.

A hús egyik oldalát ráhajtjuk a másik felére és a széleket kicsit összenyomjuk.

Előkészítünk három tálkát, az elsőbe a lisztet, a másodikba a tojást egy kicsit felverve, a harmadikba a zsemlemorzsába kevert szezámmagot tesszük.

A megtöltött húsokat óvatosan bepanírozzuk a liszt-tojás-morzsa sorrendben.

Forró, bő olajban kb. 12 perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*