Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Káposztás tészta /cvekedli

felvitel dátuma: 2014-07-21 20:22:43       mai nézettség: 2       nézettség: 1378
részletes recept
Káposztás tészta /cvekedli
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg káposzta,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 kanál zsír,
1 kávéskanál só,
1 kávéskanál ecet,
1  csipet őrölt kömény,
1 csapott kanál cukor,
frissen őrölt bors ízlés szerint
40 dkg tészta (kocka, fodros kocka, farfalle, csuszatészta)
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
 
A káposztát legyaluljuk, majd megvagdossuk. Ne legyenek hosszúak a szálak. Lehet kézzel is vékonyra szelni, akkor még szebb lesz káposztánk. Van aki reszeli a káposztát a tésztához, de én jobban szeretem szálasra vágva. A hagymát félkarikára vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd zsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a szálas káposztát, és megsózzuk, valamint a cukrot is hozzáadjuk. (van aki a cukor karamellizásával kezdi) Eleinte sokat kavargatjuk, amíg kevés nedvet enged. Később fedő alatt főzzük tovább, az ecetet, a köményt is hozzáadva. Feltesszük forrni a tészta főzővizét, és mikor már gyöngyözik, enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Mikor a tészta megfőtt leszűrjük, és a közben elkészült párolt káposztával összekeverjük. A káposztás tésztát mindenki ízlése szerint fogyassza. Van aki sósan, borsosan, van aki cukorral szereti. Figyeljünk, mert ha túl cukrosra csináljuk a káposztát, akkor azok, akik anélkül fogyasztanák nem fogják kedvelni. Cukrot a kész káposztás tésztára is lehet szórni, elvenni belőle már nem lehet!
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*