· kb. 80 dkg fejes káposzta
· 30 dkg fodros vagy kocka tészta
· kb. 2 evőkanál cukor
· kb. 1 teáskanál só
· 3-4 evőkanál olaj
· őrölt bors
· ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
· A káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk, daraboljuk, aprítógéppel finomra aprítjuk (vagy lereszeljük,.
Sóval összeforgatjuk, kb. 15 percig pihentetjük, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a káposzta levét.
Egy nagyobb teflonserpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, a cukrot benne meg karamellizáljuk, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, majd erős hőfokon állandó keveréssel szép egyenletes barnára pirítjuk (kb. 20 perc).
Közben egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát kifőzzük, leszűrjük, és a pirított káposztával összekeverjük.
Borssal ízlés szerint megszórjuk, esetleg utána sózzuk vagy cukrozzuk, ki hogyan szereti.
· ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.