1 púpos evőkanál kapor apróra összevágva
2 púpos evőkanál liszt
2 evőkanál étolaj
Kb. 3 dl tej
1 evőkanál ecet
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
1 maréknyi kaprot átmosok, s a vastag szárát levágom, s kidobom, majd késsel a vékony kaprot összeaprítom.
A lábosba beleöntöm az étolajat, rászórom a lisztet, s gáz fölött addig keverem, amíg elkezd színesedni. Ekkor félrehúzom, szórok bele pici sót, majd beleszórom az összeparított kaprot.
Visszateszem a tűzhelyre, s addig kevergetem, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor hozzáöntöm a tej felét, s szépen kevergetem, hogy oda ne égjen.
Ahogy elkezd megint sűrűsödni, apródonként a többi tejet is hozzáöntöm. Ha már jó állagú lett, nem túl híg, de nem túl sűrű, akkor hozzáadom a cukrot, az ecetet, s mégegyszer jól összekeverem.
Ha szükséges, még öntök hozzá tejet, ha nem, akkor már el is készült a kaporszósz.
Dínszteltkrumplit és tükörtojást készítek hozzá.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.