Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Krumplis egytálak » Kaporszósz, dinszteltkrumpli, tükörtojás

felvitel dátuma: 2019-10-09 17:24:39       mai nézettség: 1       nézettség: 2134
részletes recept
Kaporszósz, dinszteltkrumpli, tükörtojás
Hozzávalók 4 személyre:

1 púpos evőkanál kapor apróra összevágva

2 púpos evőkanál liszt

2 evőkanál étolaj

Kb. 3 dl tej

1 evőkanál ecet

1 evőkanál kristálycukor

1 csipet só

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 5 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

1 maréknyi kaprot átmosok, s a vastag szárát levágom, s kidobom, majd késsel a vékony kaprot összeaprítom.

A lábosba beleöntöm az étolajat, rászórom a lisztet, s gáz fölött addig keverem, amíg elkezd színesedni. Ekkor félrehúzom, szórok bele pici sót, majd beleszórom az összeparított kaprot.

Visszateszem a tűzhelyre, s addig kevergetem, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor hozzáöntöm a tej felét, s szépen kevergetem, hogy oda ne égjen.

Ahogy elkezd megint sűrűsödni, apródonként a többi tejet is hozzáöntöm. Ha már jó állagú lett, nem túl híg, de nem túl sűrű, akkor hozzáadom a cukrot, az ecetet, s mégegyszer jól összekeverem.

Ha szükséges, még öntök hozzá tejet, ha nem, akkor már el is készült a kaporszósz.

Dínszteltkrumplit és tükörtojást készítek hozzá.

Szakács: Katrin


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*