Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Kacsasült dinsztel káposztával és burgonyapürével

felvitel dátuma: 2023-04-13 16:03:51       mai nézettség: 1       nézettség: 116
részletes recept
Kacsasült dinsztel káposztával és burgonyapürével
Hozzávalók 1 személyre:
Kacsacomb és mell
rozmaring
kakukkfű
 
Hozzávalók a káposztához:
1 kisebb fej lila káposzta metélve
1 fej vöröshagyma
1 nagy édes alma
1 kk köménymag
2 evőkanál cukor
1 tk só
4 ek olaj (én sült zsírral készítem)
1 dl vörösbor + ecet
 
 
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:
A kacsa húsok mindkét oldalát hirtelen átsütöttem serpenyőben, hogy kérget kapjanak, majd egy tepsibe öntöttem vizet, szórtam bele rozmaringot, kakukkfüvet, ebbe raktam a sózott, borsozott húsokat, és ráöntöttem a serpenyőben lévő zsírt, ami kisült belőle. Lefedtem fóliával, 160 fokon kb. 2-3 órát pároltam, majd fóliát levéve 220 fokon pirítottam, amíg kapott egy kis színt és a víz elpárolgott alóla.
 
Almás dinsztelt káposzta készítése:
A felkockázott hagymát a zsíron megpároljuk, közben hozzáadjuk a köménymagot, kicsit később meghintjük a cukorral, hogy karamellizálódjon. Beletesszük a vékonyra szeletelt káposztát, megsózzuk, aláöntjük a bort, és nagyon lassú lángon, néha kevergetve puhára pároljuk. Az almát kb. 10-15 perc párolás után tesszük bele, majd a végén ízlés szerint ecettel ízesítjük.
Szakács: Ibolya


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*