Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Könnyű » Kacsanyak leves

felvitel dátuma: 2013-10-13 16:59:03       mai nézettség: 1       nézettség: 2500
részletes recept
Kacsanyak leves
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg. kacsanyak
néhány szem bors,
2-3 db sárgarépa,
1-2 db. petrezselyem gyökér,
1 fej hagyma,
fél karalábé,
fél zeller,
kevés petrezselyem zöld,
, vagy ételízesítő
levestészta, ízlés szerint.
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk, vagy szeleteljük. (Készíthető, fagyasztott leveszöldségekkel is.)
A nyakat átöblítjük, ha kell daraboljuk.
A kacsanyakkal együtt, a zöldségeket is feltesszük főzni sós, vagy ételízesítős vízben, néhány szemes borssal együtt. A hagymát egészben tesszük bele. Ha felhabzik, a habját leszedjük.
Mikor minden megfőtt, a lét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele. Ekkor adunk bele, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet is.
A nyakat, és a zöldségeket külön tálaljuk, mindenki szedhet a leveshez ízlés szerint. Frissen őrölt borssal ízesítjük.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*