Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Jókai bableves

felvitel dátuma: 2015-05-24 10:11:13       mai nézettség: 1       nézettség: 1264
részletes recept
Jókai bableves
Hozzávalók 6 személyre:
60 dkg füstölt csülök
1 szál gyulai kolbász
25 dkg szárazbab
5 sárgarépa
2 petrezselyem gyökér
1/2 zeller
1 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
kis csokor petrezselyemzöld
1 dl tejföl
fűszerpaprika
olaj
őrölt bors
1 ek liszt
Csipetkéhez:
1 tojás
kevés liszt
pici só
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom, másnap leöblítem. A csülköt a babbal együtt teszem fel főni néhány babérlevéllel.

Megtisztítom, feldarabolom a zöldségeket, a hagymát lereszelem. Mikor a csülök megfő, kezd leválni a csontról, kiszedem, és kihűlés után felkockázom. A megfőtt csülköt a zöldségekkel együtt (kivéve a hagymát) visszateszem a lébe, és megkóstolom. Ha még nem elég sós, nincs baj, mert a füstölt kolbász még javít az ízén.

A kolbászt is hozzáadom, majd lisztből, a hagymából, és kevés pirospaprikából rántást készítek, és hozzáadom a leveshez. A felaprított petrezselyem zöldjét is beleteszem.

Csipetkét készítek közben a tojásból, a lisztből, kevés sóból, és azt is belefőzöm a levesbe.

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*