8 db közepes burgonya,
só,
10 dkg füstölt szalonna,
2 lila hagyma,
1 szál májas,
vagy véres hurka,
10 dkg füstölt kolbász,
frissen őrölt bors,
4 tojás,
10 dkg reszelt sajt.
A krumplit héjában, sós vízben puhára főzzük.
Ha langyosra hűlt, félbevágjuk, és kiskanállal kivájjuk a belsejét.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, azután egy serpenyőben kisütjük a zsírját.
Hozzáadjuk a felaprított lila hagymát, a bőréből kihúzott hurkát,a krumpliforgácsot meg a vékony karikára vágott kolbászt.
A masszát sózzuk, borsózzuk, majd összekeverjük az elhabart, (felvert) tojásokkal.
Megtöltjük vele a kivájt krumplikat, a tetejére morzsoljuk, reszeljük a sajtot.
Betesszük a 220 fokos előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg ráolvad a sajt.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.