50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj
1,5 dl tejföl (1 kispohár tejföl)
2 db tojás (1 a kenéshez)
1 teáskanál só
A tetejére:
1 teáskanál lenmag
1 teáskanál szezámmag
1 teáskanál tökmag (a kacsák szeme)
1 teáskanál napraforgómag (a nyulak szeme)
A hozzávalókat jól összegyúrjuk (tojásból csak egyet használjunk), majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Előkészítünk egy nyuszi- és egy libaszaggatót, s a tészta felét az egyikkel, a tészta felét pedig a másik szaggatóval kiszaggatjuk.
Ha az összes tésztát kiszaggattuk, akkor a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott állatkákat. Egy tojást villával elkeverünk, majd jól átkenegetjük a tésztákat, s a libák szemét tökmagból rakjuk ki, a nyuszik szemét pedig napraforgóból. Ezután pedig az állatkák testére szórunk lenmagot és szezámmagot.
Ezután berakjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, s kb. 18-20 percet sütjük közepes hőfokon. Ha kezd színesedni, akkor elkészült.
Kivesszük a sütőből, és tányérra szedjük az állatkákat.
Nem kell hűtőbe rakni, s nem kell zárt edénybe se rakni. Csak simán tányéron is eláll pár hétig és nagyon porhanyós marad, nem keményszik meg.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.