Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tavaszi receptek » Húsvéti nyulak, kacsák

felvitel dátuma: 2020-04-08 16:46:28       mai nézettség: 1       nézettség: 1086
részletes recept
Húsvéti nyulak, kacsák
Hozzávalók 8 személyre:

 

     A tetejére:



Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk (tojásból csak egyet használjunk), majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Előkészítünk egy nyuszi- és egy libaszaggatót, s a tészta felét az egyikkel, a tészta felét pedig a másik szaggatóval kiszaggatjuk.

  2. Ha az összes tésztát kiszaggattuk, akkor a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott állatkákat. Egy tojást villával elkeverünk, majd jól átkenegetjük a tésztákat, s a libák szemét tökmagból rakjuk ki, a nyuszik szemét pedig napraforgóból. Ezután pedig az állatkák testére szórunk lenmagot és szezámmagot.

  3. Ezután berakjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, s kb. 18-20 percet sütjük közepes hőfokon. Ha kezd színesedni, akkor elkészült.

  4. Kivesszük a sütőből, és tányérra szedjük az állatkákat.

Szakács: Katrin


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kiss Gáborné 2020 április 8

Jól néz ki. Ezt én is megsütöm.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*