Jól néz ki. Ezt én is megsütöm.
50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj
1,5 dl tejföl (1 kispohár tejföl)
2 db tojás (1 a kenéshez)
1 teáskanál só
A tetejére:
1 teáskanál lenmag
1 teáskanál szezámmag
1 teáskanál tökmag (a kacsák szeme)
1 teáskanál napraforgómag (a nyulak szeme)
A hozzávalókat jól összegyúrjuk (tojásból csak egyet használjunk), majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Előkészítünk egy nyuszi- és egy libaszaggatót, s a tészta felét az egyikkel, a tészta felét pedig a másik szaggatóval kiszaggatjuk.
Ha az összes tésztát kiszaggattuk, akkor a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott állatkákat. Egy tojást villával elkeverünk, majd jól átkenegetjük a tésztákat, s a libák szemét tökmagból rakjuk ki, a nyuszik szemét pedig napraforgóból. Ezután pedig az állatkák testére szórunk lenmagot és szezámmagot.
Ezután berakjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, s kb. 18-20 percet sütjük közepes hőfokon. Ha kezd színesedni, akkor elkészült.
Kivesszük a sütőből, és tányérra szedjük az állatkákat.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.