Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tavaszi receptek » Húsvéti nyulak, kacsák

felvitel dátuma: 2019-03-20 19:13:41       mai nézettség: 3       nézettség: 1338
részletes recept
Húsvéti nyulak, kacsák
Hozzávalók 8 személyre:
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt 
2 teáskanál szódabikarbóna
25 dkg vaj
1 pohár 20 %-os tejföl
1 db tojás, 1 teáskanál só 
Hozzávalók a tetejére:
1 db tojás
5 dkg tökmag, napraforgó, lenmag, szezámmag 
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. 
Előkészítünk egy nyuszi és egy liba szaggatót, s a tészta felét az egyikkel, a tészta felét pedig a 
másik szaggatóval kiszaggatjuk. 

Ha az összes tésztát kiszaggattuk, akkor a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 
kiszaggatott állatkákat. 
Egy tojást villával elkeverünk, majd jól átkenegetjük a tésztákat, s 
a libák szemét tökmagból rakjuk ki, a nyuszik szemét pedig napraforgóból. 
Ezután pedig az állatkák testére szórunk lenmagot és szezámmagot.
Ezután berakjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, s kb. 18-20 percet sütjük közepes hőfokon. 
Ez sütő függő. 
Van amelyik sütőben pár perccel hamarább megsül, megbarnul. 
Ha kezd színesedni, akkor elkészültünk. 
Kivesszük a sütőből és tányérra szedjük az állatkákat. 
Nem kell hűtőbe rakni, s nem kell zárt edénybe se rakni. 
Csak simán tányéron is eláll pár hétig és nagyon porhanyós marad, nem keményszik meg.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/292_Husveti-nyulak-kacsak.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*