Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Nehéz » Húsos és bolognai párnák

felvitel dátuma: 2015-10-26 17:54:06       mai nézettség: 1       nézettség: 5172
részletes recept
Húsos és bolognai párnák
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához: 
50 dkg liszt
2,5 dl tej,
10 dkg cukor,
2 egész tojás ,
10 dkg olvasztott vaj,
5 g ,
2,5 dkg élesztő,
fél dl olaj
2 evőkanál tejföl
 

Töltelékhez:
40 dkg  húsos krém
2-3 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma krém
1 kis doboz arany fácán paradicsom püré
1 kis dobozos darált hús konzerv

Bolognai spagetti alap ,maradék bolognai szószból

Tetejére

1 tojás a kenéshez

szezámmag

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A lisztet mély keverő tálba szitáljuk.
Az élesztőt  a  langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük.
Hozzákeverjük az olajat, a sót az olvasztott vajattojásokattejfölt, puha tésztát kapjunk az a lényeg, ami nem ragad oda az edény falához.
A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A Húsos krémet úgy készítem hogy egy darált hús konzervet kikeverek egy kis fokhagyma zúzalékkal vagy fokhagyma krémmel és egy arany fácán paradicsom pürével.  
Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk.
Egyenletesen háromszögeket vágunk belőle ,majd késsel vagy derelye vágóval a háromszög csúcsánál 3 egyforma vonalat húzunk ezzel átvágjuk a tésztát és ettől lesz majd rácsos.
A vastagabb részre rakjuk a tölteléket  ,majd egy könnyed mozdulattal ráhajtjuk a rácsozott részt. Szépen sütőpapíros tepsibe helyezzük.
A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezám maggal majd forró sütőben 180 -200 fok körüli hőmérsékleten 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ebből az adagból 90 db fincsi Húsos párnácska lesz.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*