Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 5 hétfő Györgyi, Gotthárd névnapja

Főoldal » Húsleves Házi csirkéből

felvitel dátuma: 2020-02-09 15:43:13       mai nézettség: 1       nézettség: 406
részletes recept
Húsleves Házi csirkéből
Hozzávalók 1 személyre:

1 tyúk, 1,50 kg,
3 - 4 db sárgarépa,
3 – 4 fehérrépa,
1 db karalábé,
1 db. zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 karika zeller,
1 csokor petrezselyem zöld,
szemes bors,
3 cikk fokhagyma,
1 db vöröshagyma,
2- 3 db karfiol rózsa db 
5 l víz

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

megtisztított feldarabolt húst odatesszük a hideg vízbe főniteszünk sót bele, ( először csak keveset ) ha lassan felfőtt leszedjük róla a habotés belerakjuk a zöldségeket.
Ha 
zöldségekkel is felfőtt  ismét leszedjük róla a habotés szép lassan főzzükhogy ne legyen zavaros a levesünk. A paprika, paradicsom és a petrezselyem zöldetfél fövéskor tesszük bele
Majd ízlés szerint sózzuk.
Tyúknak 3 - 4 óra főzés kellcsirkének 1,50 perc de annak 3 l víz kell csakhogy finom legyen a leves mivel a csirke gyenge.

Lehet csiga tésztavagy vékony metélttel tálalni
Ez külön sós vízbe kell kifőzni nem levesbe bele főzni.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*