Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Hortobágyi pulykamell

felvitel dátuma: 2015-03-03 06:57:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1064
részletes recept
Hortobágyi pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet pulykamell,
20 dkg. gomba,
1 pár debreceni páros kolbász,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl. főzőtejszín,
só, frissen őrölt bors,
kevés őrölt pirospaprika.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A pulykamell szeleteket kikloffoljuk, megsózzuk,  kevés lisztbe forgatjuk, mindkét oldalán kevés olajban megsütjük. A pulykamell gyorsan sül, csak pár perc szükséges készre sütéséhez. Ugyanabban a serpenyőben, a maradék olajon, a csíkokra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük, majd a felszeletelt gombát, és debreceni páros kolbászt is enyhén megpirítjuk. Fellazítjuk 2 kanál főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt paprikával színezzük. Felforraljuk, és a megsült pulykamell szeleteken tálaljuk
Szaftos étel, így tésztát, vagy rizst javaslok hozzá köretként.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*