Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hólabda pudingos mézes krémes

felvitel dátuma: 2014-10-24 18:40:35       mai nézettség: 1       nézettség: 2906
részletes recept
Hólabda pudingos mézes krémes
Hozzávalók 8 személyre:

            Hólabdapudingos mézes krémes

Tészta:

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál langyos méz
  • 5 dkg vaj
  • 45 dkg liszt
  • 5 + 2 evőkanál tej
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • pár csepp citromlé
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 2 csomag hólabda pudingpor (CBA-ban kapható)
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • kakaópor

Máz:

  • 1 tojásfehérje
  • fél citrom leve
  • sárga lap
  • barna krém
  • sárga lap
  • sárga krém
  • barna lap
  • citrommáz
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 evőkanál kakaót, amit 2 evőkanál tejjel elkavartunk. 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25 × 35 cm), majd megsütjük.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a cukros margarint, jól kihabosítjuk, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport keverünk, így kétféle krémet kapunk.

Összeállítjuk a süteményt:

  • barna lap
  • sárga krém
  • sárga lap
  • barna krém
  • sárga lap
  • sárga krém
  • barna lap
  • citrommáz

A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével, ezután rásimítjuk a süteményre. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

(Én nem szeretem a nyers dolgokat, ezért gőz fölött főztem fel, és úgy kentem a tetejére! És most nem kaptam sehol Haas hólabda pudingport, ezért helyette, Haas Tiramisu ízűvel készítettem, és azzal is nagyon finom lett!)

Szakács: Ibolya


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*