Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Hentestokány

felvitel dátuma: 2015-02-11 19:12:24       mai nézettség: 1       nézettség: 604
részletes recept
Hentestokány
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg. füstölt szalonna,
60 dkg. sertés lapocka,
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
6 - 8 db csemege uborka,
, őrölt bors, csipetnyi majoránna
1 kanál tejföl,
1 teáskanál őrölt pirospaprika,
1 dl. száraz fehérbor,
1 kanál tejföl.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A húst szintén felcsíkozzuk, a hagymát apróra daraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a csemege uborkákat szintén felcsíkozzuk, vagy félkarikákra vágjuk.
A szalonna csíkokat zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és a fokhagymát. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd a hússal együtt addig, míg az ki nem fehéredik. Felöntjük fehérborral, valamint kevés vizet is adunk hozzá. Megfűszerezzünk sóval, borssal, majoránnával, és őrölt pirospaprikával. Fedőt rátéve a hús puhulásáig pároljuk. Mikor a hús megsült, kevés vízbe tejfölt keverünk, és besűrítjük vele kissé a tokányt. Az uborkát a legvégén adjuk a tokányhoz, és a tűzről levéve, visszarakjuk a fedőt.
Az uborkadarabok akkor finomak, ha nem főnek szét, csak együtt párolódnak a hússal, a szaftban. Ha felcsíkozzuk, könnyebben szétfőnek, különösen akkor, ha a csemegeuborkák kisebbek, puhábbak.
Olyan körettel tálalom, ami magán tartja a bőséges szaftot.
Krumplipürével, hagymás tört krumplival, rizzsel, vagy tészta körettel a legfinomabb.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*