Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Továbbá:
A forma kenéséhez:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tejfölt egy tálkába öntjük. Belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, beleszórjuk a szerecsendiót.
A sonkát nagyon apróra kockázzuk és egy tálkában kislángon 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk.
A hagymákat is alaposan megtisztítjuk, a lilahagymát karikára, a paprikát és az újhagymát vagy a metélőhagymát pedig apróra vágjuk.
Egy formát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.
A megkelt tésztát beleborítjuk és a kezünkkel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
Megkenjük a fokhagymás szósszal.
Rárakjuk a lilahagyma karikákat. Megszórjuk a sonkakockákkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve megszórjuk az apróra vágott paprikával és újhagymával vagy metélőhagymával.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.