A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk az élesztős vizet (nem szükséges felfuttatni), az olajat. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
A szószhoz a házi paradicsomlevet csomómentesre keverjük a liszttel, majd kis lángon felforraljuk, közben ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk kihűlni.
A szeletelt mozzarellát és a sonkát nagyobb darabokra vágjuk, a konzerv ananászt kicsit lecsöpögtetjük.
Egy kör alakú pizzasütőt kikenünk egy kevéske margarinnal és megszórunk liszttel.
A megkelt tésztát kézzel a pizzasütőbe nyomkodjuk úgy, hogy körben legyen egy kis pereme.
Megkenjük a fűszeres paradicsomos szósszal.
Először a mozzarella darabokat, majd a sonka darabokat helyezzük rá, rászórjuk az ananászdarabokat, meghintjük reszelt sajttal.
A sütőt előmelegítjük, addig még hagyjuk kelni a pizzát.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 percet (vagy 200 fokon alul-felülsütéssel) sütjük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.